Τρίτη, Αυγούστου 14, 2007

«Ισοπεδώθηκαν όλα»

Ήμουν το πρωί σε γνωστό χονδρέμπορο βιβλίων αναζητώντας ανάμεσα στο χάος των τίτλων αυτόν που θα έκανε «κλικ» στον υποψήφιο πελάτη μου όταν «έπεσα» πάνω σε μία χαριτωμένη αλλά καθ’ όλα φιλοσοφημένη διαπίστωση.
Το σκηνικό περιελάμβανε δύο πωλητές βιβλίων ο ένας εκ των οποίων κρατούσε μια παραγγελία βιβλίων η οποία ήταν αρκετά μεγάλη. Κοιτώντας τη, ο άλλος κούνησε αποδοκιμαστικά το κεφάλι του διαπιστώνοντας: «Ισοπεδώθηκαν όλα… 15Αύγουστος και στέλνουν τέτοιες παραγγελίες; Που είναι η παλιές καλές εποχές… (που ήταν νέκρα, συμπληρώνω εγώ)».
Όντως –σκέφτηκα- ο παραδοσιακός μήνας των διακοπών έχει αρχίσει να σπάει. Πλέον περισσότερες εταιρίες θα βρείς ανοιχτές αυτό το μήνα απ’ότι παλιότερα. Όμως είναι καλό αυτό η κακό; και τι το προκαλεί; Μήπως έχουν δουλειά αυτό τον μήνα και γι αυτό μένουν ανοιχτές; Κι αν έχουν δουλειά, σημαίνει ότι δεν λείπουν τόσοι πολλοί; Μάλλον ναι. Πλέον ο κόσμος δεν φεύγει ένα μήνα διακοπές, το μεγαλύτερο 10 ημέρες, τις υπόλοιπες της άδειάς του μάλλον τις περνάει εντός των τοιχών. Ευτυχώς για μας θα έλεγα καθώς διαβάζουν κάνα βιβλίο, δυστυχώς όμως γι όλους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: