Πέμπτη, Απριλίου 10, 2008

Είναι όλα ροζ;

Έλεγα από αυτό το blog να μην σχολιάσω βιβλίο, για διάφορους λόγους και ούτε πρόκειται να το κάνω επί της ουσίας. Όμως ο νέος τίτλος της Παυλίνας Νάσιουτζικ «Κάψτε τα Νυφικά» με προκαλεί. Και δεν με προκαλεί για το περιεχόμενο το οποίο μπορεί να είναι καταπληκτικό, αλλά για το περιτύλιγμα. Πιστεύω ότι είναι ένα μάθημα marketing αλλά και μια απόδειξη της ένταξης του βιβλίου στην ίδια κατηγορία με τα άλλα προϊόντα (τρόφιμα, καλλυντικά, ρούχα κ.α.) τουλάχιστον όσον αφορά την αντιμετώπισή του στην αγορά.
(α) Ξεκινάμε με το εξώφυλλο. Ροζ χρώμα που σκοπό έχει να θέλξει αποκλειστικά το ένα από τα δύο φύλα.
(β) Φωτογραφία που ενισχύει το καμπανάκι που χτυπάει κατευθείαν στα πρότυπα με τα οποία έχει ανατραφεί το γυναικείο φύλο στον Δυτικό κόσμο –μια νύφη- .
(γ) Τίτλος που έρχεται να λυτρώσει ίσως από το άγχος που πιθανόν να έχει δημιουργήσει η φωτογραφία της νύφης (ανάλογα την ηλικία και την οικογενειακή κατάσταση της ενδιαφερομένης): «Κάψτε τα Νυφικά»
Αν ήμουν γυναίκα ανεξαρτήτως παιδείας, ανατροφής, ηλικίας δεν υπήρχε περίπτωση να μην το κοιτάξω και να το πιάσω στα χέρια μου. Και δεν το λέω υποτιμητικά ή υπεροπτικά, αντίθετα πιστεύω ότι η άντρες είμαστε πιο εύκολοι σε τέτοιου είδους marketing tricks –βάλτε στη σειρά 10 εξώφυλλα από τα οποία το ένα να έχει ένα προταγμένο, ημικαλυμμένο, γυναικείο μπούστο και ελέγξτε που πέφτει πρώτα το μάτι σας!-
Συγχαρητήρια λοιπόν στο δημιουργικό του Λιβάνη και κρίμα που στη χώρα μας δεν έχουμε στατιστικά πωλήσεων για να μάθουμε πως θα πάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: