Τετάρτη, Νοεμβρίου 19, 2008

Γιατί δεν μπορώ να μάθω όταν διαβάζω ηλεκτρονικά??

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είμαι fan την τεχνολογίας και ίσως από τους λίγους που διαβάζουν βιβλία ηλεκτρονικά είτε κατευθείαν από τον Η/Υ είτε μέσω ενός e-reader που έχω (γι’ αυτό λεπτομέρειες σε άλλο post, ακόμα είμαι σε περίοδο testαρίσματος.)
Bρήκα λοιπόν, την τελευταία φορά ένα παλιό βιβλίο τεχνικό σε pdf μορφή και ξεκίνησα το διάβασμα. Έλα όμως που δεν μπορούσα να μάθω αυτά που διάβαζα,, μάλλον θα το έλεγα καλύτερα ότι αποπροσανατολιζόμουν. Αρχικά με εκνεύριζε που δεν μπορούσα να σημειώσω πάνω του, αλλά το χειρότερο ήταν ότι με το συνεχές back και forward «έχανα την μπάλα» στο νόημα. Θα μου πείς, αυτό δεν συμβαίνει και στο φυσικό βιβλίο; Προφανώς αλλά έχω πολύ καλύτερη την αίσθηση του που βρίσκομαι, πόσο έχω ακόμα, τι έμαθα, και όταν νοιώθω ότι δεν έμαθα και γυρίζω στις πίσω σελίδες δεν χάνω την αίσθηση του που είχα μείνει το οποίο και παθαίνω με τις ηλεκτρονικές συσκευές διαβάσματος.
Τι φταίει λοιπόν; ο ηλεκτρονικός τρόπος ή το ότι απο μικρός έχω μάθει να εκπαιδεύομαι μέσω του φυσικού βιβλίου; Θα δείξει μάλλον στις νέεες γενιές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: